House Extension Beatrice Road, Bangor

This project is for the refurbishment and extension to an early 1900’s mid terrace townhouse, located near the centre of Bangor. The brief was to carry out a full refurbishment of the property and to provide additional  floor space for a new kitchen and utility space.

We decided to make a new top lit room within the garden and extend beyond the existing line of the rear return.  The new timber frame extension forms the boundary to a new courtyard allowing light into the middle of the existing plan.

Clad in lightweight materials the new building makes a clear distinction between old and new construction whilst respecting the scale of the existing property.

 

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC

 

/Users/gerardtohill/Desktop/TA/Projects/1601_Beatrice Road/1.0 D