Extension and refurbishment of 1920’s detached cottage in Bangor, Co. Down


Status : Planning

Project Description

The existing ground floor layout is comprised of series of small rooms huddled around a central hallway, with limited views of the garden and lack of natural daylight.

The new proposal is intended to improve upon the existing layout, whilst addressing the client’s requirements for additional living space, a larger kitchen with separate dining space and a bedroom with ensuite.

By demolishing the existing flat roof extension at the rear and extending into the garden, a new light filled room for a kitchen and dining area overlooking the garden is created. An additional second floor with roof dormer has been added to accommodate two new bedrooms at first floor level.

Building materials will be sourced from the clients own reclamation yard, providing opportunities for detailing unique to the project.

 

SAMSUNG CSC

 

1803_AXO_Existing&Proposed

 

1803_Montage_Proposed